Салати з Донеччини планують продавати у Європі

Підприємство “ВСЕСТО”, яке вже більше 10 років займається виготовленням овочевих салатів, нещодавно виграло грант і готує до запуску нові виробничі потужності, які дозволять вивести продукцію на закордонні ринки


Підприємство “ВСЕСТО”, яке розташоване у Лимані на Донеччині, займається переробкою – виготовляє салати з капусти, моркви, грибів, ламінарії з приправами, повідомляє «Бізнес-Схід».

На виробництві задіяні шістнадцять працівників. За 15 років роботи тут напрацювали рецепти і базу постійних клієнтів. Торік восени вирішили розширитися. І подали грантову заявку.

«Ми виграли грант на придбання двох ліній – чищення капусти та моркви, - розповіла директорка малого підприємства Тетяна Мартинюк. - Також ми плануємо встановити машини, що нарізатимуть овочі».

За словами Тетяни, це обладнання дозволить збільшити обсяги виробництва і вийти на закордонні ринки. Зараз на підприємстві виробляють до 50 т салатів на місяць. Обладнання вартістю у два мільйони гривень дозволить збільшити ці потужності.

“До нас звернулися по допомогу підприємці з Лимана, вони просили для якісного салату сорт капусти, який їм підходить. А люди навколо вирощували інші сорти. Тобто потрібно конкретне замовлення для виробника. Ми допомогли налагодити комунікацію, також підприємство отримало грант на розвиток”, - розповіла Ірина Хоменко – представниця проекту USAID “Підтримка аграрного і сільського розвитку”.

Наразі підприємство продає салати з маринованих овочів в Україні – на Донеччині, є покупці з Дніпра, Запоріжжя, Києва, Львова, західних областей. За словами Тетяни Мартинюк, у перспективі – поставки до Польщі, Білорусі і країн Азії.

Овочі купують у селян, місцевих фермерів. Раніше люди приносили по кілька кілограмів, підприємці провели з охочими бесіду і виставили вимоги до того, що населення здає на переробку.

“Ми зараз купуємо селеру у місцевих, також маємо кількох постачальників капусти з Лиманського району, є такі, що привозять по 500 кг, 1000 кг. Так ми підтримуємо місцевого виробника”, - поділилася Тетяна Мартинюк.

Також на підприємстві планують виготовляти консервацію і варені овочі у вакуумній упаковці, аби господиням зекономити час.

 

Источник:https://bizshid.com/news/571-salati-z-donechchini-planuyut-prodavati-u-evropi

Джерело:  https://rabota-i-trud.ua

26.09.2018

Читати решту статей...