Ось так несподівано виявилося, що бур’ян може обернутися високоприбутковою культурою

Панацея з Китаю: в Україні вирощують ягоди годжі


Головним постачальником ягід годжі на міжнародний ринок є Китай. Ягода годжі містить безліч корисних для організму складових, серед яких 18 амінокислот, 22 макро  і мікроелементи, 6 вітамінів, полісахариди. Є в складі також алкалоїди, серед яких атропін, через що не рекомендується вживати понад 50 грамів сухих ягід годжі на добу, пише pro-consulting.ua.

Головним постачальником ягід годжі на міжнародний ринок є Китай, де їх чудові властивості відкрили кілька тисячоліть тому тибетські монахи. Сьогодні цей Суперфуд вирощується в Китаї промисловим способом.

Однак, виявляється, що Україна також може конкурувати на ринку ягід годжі, і це з’ясувалося майже випадково. Кілька років тому в херсонських степах оселився китайський фермер Ван. Одного разу він вирішив провести експеримент і засадив два гектари своїх земельних угідь кущами годжі. Яке ж було його здивування, коли вони прекрасно там прижилися. Були здивовані і місцеві агрономи, які приходили подивитися на посадки китайця, адже виросла на його ділянці рослина давно їм відома під ім’ям дереза звичайна. Її можна повсюдно зустріти в дикорослому вигляді біля доріг, на пустирях, на узліссях і сухих схилах. У наших фермерів дереза завжди вважалася бур’яном, від якого досить важко позбутися. Ось так несподівано виявилося, що бур’ян може обернутися високоприбутковою культурою. Правда, поки попит на неї на українському ринку незначний, і практично весь врожай відправляється за кордон. Але ж віяння здорового способу життя поширюються швидко, і мода на ягоди годжі поступово приходить і до нас.

 

Источник:https://agronews.ua/node/135499

Джерело:  https://rabota-i-trud.ua

08.07.2019

Читати решту новин...