Двічі тікав від війни: переселенець з Луганщини відкрив у Бучі ресторан корисного харчування

Олексій Гончаров двічі покидав домівку та власний бізнес через війну. Спочатку займався пекарнею у Гірському на Луганщині, планував відкрити мінімаркет, але росіяни все знищили. Попри всі труднощі чоловік відкрив новий заклад — ресторан швидкого харчування у Бучі


Кожен вимушений переселенець, після російського вторгнення втратив домівку та роботу. Кожен має свою історію про нове життя. Про свій шлях із журналістами «Вчасно» поділився Олексій Гончаров з Кадіївки, що на Луганщині.

Він з родиною двічі переселенці. У 2014 році покинули Кадіївку (тоді Стаханов) та переїхали до Гірського. Відкрили хлібопекарську справу, яка працювала до лютого 2022 року. У перші дні повномасштабного вторгнення родина знову покинула домівку. Врятувати бізнес та майно не вдалося. Попри всі складнощі три місяці тому Олексій разом з дружиною відкрили ресторан швидкого та корисного харчування «ЗАвертай» у місті Буча на Київщині.

Росіяни знищили весь бізнес

«Гірське — це моя батьківщина, там жили мої батьки, я там зростав, — каже Олексій. — Були деякі ресурси почати там нове життя після втраченого у 2014 році. У Стаханові ми займалися фаст-фудом, розвивали мережу. Все залишилось там», — згадує Олексій.

У 2017 році Гончарови започаткували роботу мініпекарні у Гірському. Згодом відкрили кав’ярню з фірмовим магазином, працювали над відновленням виробничої будівлі та планували відкрити мінімаркет.

«Але, на жаль, цього не сталося, — розповідає чоловік. — Встигли лише завезти обладнання та будматеріали. Після вторгнення орків все було пограбовано та знищено».

«Виїхали на Київщину. Там ситуація виявилася критичнішою»

Олексій із родиною виїхав з Луганщини 23-го лютого. Чоловік думав, що основна ескалація почнеться на Донбасі, як після 2014 року — то загострюється ситуація, то затихає.

«Ми прямували на Київщину, приїхали наступного дня і зрозуміли, що тут ситуація критичніше, — додає підприємець. — Хотіли повернутися назад, але наткнулися на російські колони у Харківській області. Тоді ми поїхали у західні регіони».

До Бучі родина повернулася у кінці літа 2022-го. Восени вже почали реалізовувати новий бізнес-проєкт.

«ЗАвертай» — корисне харчування за 2 хвилини

«Швидкий ресторан корисного харчування „ЗАвертай“ задовольняє потребу сучасної людини харчуватись корисно і швидко. Наш заклад працює у форматі „DRIVE & hall“ та видає готову страву буквально, за 2 хвилини» — каже Гончаров.

За словами підприємця, формат корисної їжі став доволі популярним серед місцевих жителів та тих, хто проїжджає через Бучу. Люди із задоволенням віддають перевагу корисній їжі.

«Всі мясні страви ми готуємо за технологією „Су-Від“ — під вакуумом на низьких температурах, солимо дику Норвезьку форель, використовуємо свіжі овочі, зелень та мікрогрін, приправляємо авторськими соусами, додаємо любов, спеції та загортаємо все це у пшеничну тортилью. Тому ЗАвертай — це швидко, зручно та корисно», — пояснює Олексій.

Зі своїм проєктом команда Гончарова долучилася до національного руху Відновлення країни.

«На меті розвивати та поширювати філософію корисного харчування, створювати мережу закладів, надавати робочі місця, сплачувати податки та допомогати країні перемогти клятого ворога», — додає підприємець.

Крім цього, родина Гончарових також мріє про повернення додому, до рідного Гірського.

«Я сумую за домом, бо це частина мого життя, там пройшло моє дитинство, там жили мої батьки, був мій будинок та прихисток, — додає Олексій. — Це назавжди залишиться у пам’яті. Віримо у ЗСУ і сподіваємося, що повернемося на рідну землю. Трохи відбудуємо Бучу, Київщину, а потім поїдемо відновлювати Донбас».

Джерело:https://vchasnoua.com/news/dvici-tikav-vid-viini-pereselenec-z-luganshhini-vidkriv-u-buci-restoran-korisnogo-xarcuvannia

Источник:  https://rabota-i-trud.ua

01.09.2023

Читать остальные статьи...